Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Elektronica

Versnelde transitie naar led door hoge energieprijzen

De hogere energieprijzen hebben ervoor gezorgd dat de transitie van traditionele verlichting naar led-verlichting in een stroomversnelling is gekomen.
Ledlampen zijn namelijk minimaal 80% zuiniger dan traditionele verlichting en verdient zichzelf binnen vier maanden terug. In deze tijden voor ieder huishouden een logische investering. Het kost relatief weinig en het rendement is erg hoog, wie wil dat nou niet?

Snel terugverdiend

Zelfs het vervangen van nog werkende gloeilampen door ledlampen verdient zich snel terug. Een voorbeeld: De traditionele gloeilamp van 60 watt vervang je voor ongeveer 5 euro door een led-exemplaar van 4 watt. Als de lamp 3 uur per dag brandt verdien je die 5 euro in 4 maanden terug.

Ook in filament-uitvoering

Hoewel led-verlichting enorm populair is geworden vanwege de energiezuinigheid en duurzaamheid, zijn er nog steeds mensen die de voorkeur geven aan traditionele filamentlampen. Gelukkig zijn filamentlampen (lampen waarbij de draadjes zichtbaar zijn) inmiddels ook verkrijgbaar in ledvarianten, waardoor ze een waardige vervanger zijn geworden voor de traditionele gloeilampen.

Een van de voordelen van filament ledlampen is dat ze dezelfde warme en sfeervolle uitstraling hebben als traditionele lampen. Dit komt door de speciale gloeidraden die in de led lampen zijn verwerkt. Hierdoor hoef je niet meer te kiezen tussen sfeervol licht en energiezuinigheid.

Controle over je verlichting

Een ander voordeel van led-verlichting is dat het gemakkelijk te dimmen is. Hierdoor kun je de sfeer in huis eenvoudig aanpassen aan jouw wensen. En wist je dat er zelfs ledlampen zijn die zonder dimmer op drie verschillende standen gezet kunnen worden? Ideaal voor als je snel wilt schakelen tussen fel licht om bijvoorbeeld te werken, en gedimd licht om te ontspannen.

Geen concessies meer

Al met al biedt led-verlichting dus veel mogelijkheden, van sfeervol licht tot gemakkelijk dimmen en schakelen tussen verschillende standen. En met filament ledlampen hoef je geen concessies meer te doen op het gebied van sfeer en uitstraling. Het is dan ook niet vreemd dat deze lampen steeds populairder worden als waardige vervangers voor de traditionele gloeilampen.

Door over te stappen op led-verlichting kunnen we niet alleen besparen op onze energierekening, maar ook bijdragen aan een beter milieu en een gezondere leefomgeving.

Ook interessant

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...