Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Financieel

Een aantal simpele tips om meer geld te sparen

Het einde van het jaar komt in zicht. Veel mensen gaan rond deze tijd nadenken over hun goede voornemens voor het aankomende jaar. Zo kun je je bijvoorbeeld voornemen om meer geld te gaan sparen. Vaak is dit echter makkelijker gezegd dan gedaan en betrappen veel mensen zichzelf erop dat sparen niet eenvoudig is. Ontdek hoe jij simpel zelf meer geld spaart.

Zet jouw in- en uitgaven op een rij

Soms vliegt het geld van onze rekening, terwijl we eigenlijk niet doorhebben waar het precies naartoe gaat. Daarom kan het waardevol zijn om een persoonlijke begroting op te stellen. Door iedere maand jouw in- en uitgaven te noteren, maak je inzichtelijk wat er met jouw geld gebeurt. Wanneer je dit een aantal maanden hebt bijgehouden, begin je misschien wel patronen in jouw uitgaven te zien.

Misschien zitten hier bepaalde kosten tussen waarop je simpel zou kunnen besparen. In plaats daarvan zou je dit geld op jouw spaarrekening kunnen zetten. Ons bewust zijn van onze in- en uitgaven is een goede eerste stap naar meer sparen.

Maak spaardoelen aan

Wist je dat bij veel spaarrekeningen mogelijk is om persoonlijke spaardoelen aan te maken? Misschien ben je aankomend jaar van plan om met vakantie te gaan, wil je graag een nieuwe auto kopen of heb je iets anders voor ogen wat je graag zou willen aanschaffen. Door deze spaardoelen visueel te maken, word je herinnerd waarvoor je spaart en werk je toe naar een bepaald bedrag.

Dit kan ervoor zorgen dat je meer gemotiveerd raakt om de spaardoelen in kwestie te behalen. Ook is het mogelijk om elke maand een vast bedrag automatisch naar jouw spaarrekening over te maken. Zo weet je zeker dat jouw spaarpot elke maand wordt aangevuld.

Overweeg een spaardeposito

Wanneer je in één keer een groot bedrag op een spaarrekening wilt zetten, kun je in plaats van een standaard spaarrekening ook een spaardeposito overwegen. Bij depositosparen wordt de looptijd en de rente van de spaarrekening vastgezet. Op deze manier heb je zekerheid over het spaarrendement dat je zal opbouwen. Het is bij een spaardeposito echter niet mogelijk om tussentijds geld te storten of op te nemen. Daarom is het van belang om altijd goed na te denken of dit wel bij jou past.

Kortom, door een persoonlijke begroting te maken en spaardoelen voor jezelf te stellen, kun je jezelf motiveren om meer geld te sparen aankomend jaar. Wanneer je in één keer een groot bedrag op een spaarrekening wilt zetten, kun je ook een spaardeposito overwegen. Heb jij al een aparte spaarrekening?

Ook interessant

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...