Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Entertainment

Producer en muzikant Ron Lieberton overleden

De Limburgse bassist en muziekproducer Ron Lieberton is vrijdag 25 augustus overleden aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Hoewel Lieberton vooral in Limburg bekendheid genoot, had hij in de jaren ’80 ook nationaal en zelfs internationaal succes. Ron Lieberton werd slechts 66 jaar oud.

Schintaler: groot in heel Limburg en omstreken

Het overlijden van Lieberton is vooral in Limburg groot nieuws. In de jaren ’90 van de vorige eeuw maakte Lieberton als bassist bij Schintaler, een band die traditionele Limburgse en Oostenrijkse volksmuziek maakt. Voor Schintaler produceerde Ron Lieberton dan ook de nodige singles en albums.

Zinatra: springplank voor Robby Valentine

Voordat hij zich bij Schintaler voegde, was Lieberton bassist bij de ‘happy metal’-band Zinatra, waar ook Robby Valentine deel van uitmaakte. Zinatra gooide vooral hoge ogen in Taiwan, Thailand en Zuid-Amerika, en speelde tijdens de Europese tournee van David Lee Roth in diens voorprogramma.

Robby Valentine maakte zijn entree bij de band tijdens de opnamen van het tweede album in 1989, om de band in 1991 weer te verlaten. In 1992 houdt Zinatra uiteindelijk op te bestaan.

Tokyo Rooz met echtgenote

Nadat Zinatra het voor gezien hield, vormde Lieberton met zijn vrouw Henny het duo Tokyo Rooz. Dit duo bracht oude hits in een nieuw jasje, met name countryhits uit de jaren ’70.

Producer voor vele artiesten

Zo veelzijdig als Ron Lieberton was als muzikant zo veelzijdig was hij ook als producer. Lieberton produceerde gedurende zijn carrière artiesten als Janse Bagge Bend, The Blue Diamonds, Allez Mama. Daarnaast was hij opnametechnicus voor onder andere De Sjonnies, Sugar Lee Hooper, The Buffoons, Arne Jansen, Eddy Wally en Henk Wijngaard.

Ook interessant

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...