Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Media

Nederlandse media gezamenlijk in actie voor Giro555

De publieke en commerciële radio- en televisiezenders komen op woensdag 15 februari gezamenlijk in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Vanuit het actiecentrum van Giro555 in Beeld & Geluid in Hilversum doen zij gedurende de dag in bestaande live programma’s van NPO, RTL en SBS6 verslag van de actie.

Gezamenlijk televisieprogramma NPO, RTL en Talpa

‘s Avonds is er vanaf 20.30 uur een gezamenlijk televisieprogramma van de NPO, RTL en Talpa Network op NPO1, gepresenteerd door presentatoren van de drie omroepen. Radiozender NPO FunX is op 15 februari de hele dag de nationale actiezender en trapt ’s ochtends om 5.55 uur af. Gedurende de actiedag is er in Beeld & Geluid een belpanel waar mensen voor giften naartoe kunnen bellen.

Einduitslag live op NPO, RTL en SBS6

RTL en SBS6 besteden in de avond naast deelname aan het gezamenlijke programma, binnen de eigen programmering ruim aandacht aan de actie voor Giro555, om zo breed mogelijk aandacht te kunnen vragen. De einduitslag van de actiedag is ‘vervolgens ‘s avonds live te volgen bij zowel de NPO, RTL als SBS6. De zenders schakelen daarvoor tegelijkertijd naar Beeld & Geluid voor de eindstand. Giro555 blijft daarna en de volgende dagen open voor donaties.

Radiozenders ondersteunen actiedag

De radiozenders Qmusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, Sky Radio en de NPO radiozenders ondersteunen de actiedag ook. De commerciële en publieke radiozenders besteden er redactioneel en in hun nieuwsuitzendingen aandacht aan. Ook zijn de dj’s van de verschillende zenders onderdeel van het belpanel en worden speciale radiospots uitgezonden.

DPG Media, MTV, Paramount en Comedy Central

DPG Media sluit zich 15 februari aan bij de actiedag, onder andere door advertentieruimte beschikbaar te stellen. De actie wordt verder gesteund door MTV, Paramount en Comedy Central.

Zware aardbevingen in grensgebied Syrië en Turkije

Afgelopen maandag werd het grensgebied van Syrië en Turkije getroffen door zware aardbevingen. Reddingswerkzaamheden zijn nog in volle gang. Inmiddels zijn meer dan 11.000 dodelijke slachtoffers geteld en wordt voor het leven van velen gevreesd. Vele duizenden mensen raakten gewond en honderdduizenden mensen hebben dringend behoefte aan hulp. De hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig. Zij bieden directe noodhulp, zoals medische zorg, eten en onderdak.

Doneren via Giro555

Doneren kan via Giro555, IBAN NL08INGB0000000555 onder vermelding van ‘aardbeving’. Giro555 is ook nog geopend voor het conflict in Oekraïne. Mensen kunnen daarvoor blijven doneren, als zij daarbij vermelden dat hun bijdrage voor Oekraïne bestemd is.

Ook interessant

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...