Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Nieuws

Nederland is nieuwe mbo-instelling rijker

Na ruim vijftien jaar ervaring in het trainen en scholen van professionals in de kinder- en gastouderopvang, mag KIKI Kennisinstituut zichzelf per 1 november aanstaande ook een erkende mbo-instelling noemen. Nieuwbakken mbo KIKI biedt aanstaande gastouders, pedagogisch medewerkers en leidinggevenden versnelde mbo-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4. Met een sterk praktijkgerichte aanpak wil KIKI het vak van pedagogisch professional terug op de kaart zetten.

Mbo gericht op kinderopvangprofessionals

Nederland is een mbo-instelling rijker, en dat is goed nieuws voor de kinderopvangbranche. Mbo KIKI richt zich namelijk specifiek op aanstaande professionals in deze sector. Zij kunnen er onder andere terecht voor de opleiding Helpende Zorg en Welzijn gericht op gastouders, pedagogisch medewerker niveau 3 en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4.

Oprichter en directeur Hester Baars over de behaalde erkenning: “Wij vinden het geweldig dat we nu als mbo-instelling kunnen bijdragen aan het oplossen van de personeelstekorten in de branche. Met onze aanpak zetten we studenten in hun kracht én we mogen hun vakbekwaamheid vanaf nu belonen met een erkend diploma.”

Alle opleidingen in deeltijd

KIKI biedt iedere opleiding in deeltijd aan. Hester Baars: “We willen het beroep aantrekkelijk maken voor mensen die nu in een andere sector werken, geen financiële middelen hebben voor scholing of meer ondersteuning nodig hebben. Om een overstap voor hen zo laagdrempelig mogelijk te maken, werken we samen met tal van organisaties in de gastouder- en kinderopvang. Zij zijn bereid om studenten in opleiding vanaf dag één een betaalde werkplek te bieden of zelfs de opleiding te betalen. Hoe mooi is dat.”

Alleen maar praktijk

Mbo KIKI is een echte praktijkopleider: alle lessen hebben een directe koppeling met de praktijk en worden verzorgd door docenten die zelf ‘met hun voeten in de klei hebben gestaan’, aldus Hester Baars.

“Ook zijn we de enige mbo met zelfontwikkelde basis- en keuzedelen en examens. Een voorbeeld hiervan is onze gastouderopleiding. Ons belangrijkste doel is om mensen volledig voor te bereiden op de praktijk. Hierop hebben we onze lessen volledig afgestemd. Zelfs onze examens bestaan alleen uit praktijkexamens.”

Ook interessant

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...