Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Nieuws

Google brengt AI chat functionaliteiten naar Zoeken met Bard

Google brengt kunstmatige intelligentie (AI) naar de zoekmachine genaamd Bard, als antwoord op het populaire ChatGPT.

Voorlopig hebben alleen enkele vertrouwde testers toegang, maar op korte termijn zien we nieuwe AI-aangedreven functionaliteiten terug in Google Zoeken. Dat schrijft Google-CEO Sundar Pichai in een blogbericht.

Beter aansluitende zoekresultaten

Het doel van het gebruik van deze technologie is om informatie beter te begrijpen en daardoor zoekresultaten te geven die meer aansluiten op wat mensen daadwerkelijk zoeken om iets te begrijpen of uit te voeren.

Google wordt vaak gebruikt om antwoord te krijgen op snelle feitelijke antwoorden, zoals “hoeveel toetsen heeft een piano?”

Door gebruik te maken van actuele kennis op het web in combinatie met het taalmodel LaMDA, kort voor Language Model for Dialogue Applications, is het mogelijk om antwoord te krijgen op complexere vragen met meer diepgang.

Meerdere meningen en perspectieven

Bij een vraag als “is het eenvoudiger om piano of gitaar te spelen en hoeveel moet ik oefenen?” willen mensen vaak meerdere meningen en perspectieven onderzoeken. Dit kost momenteel nog veel tijd en moeite.

Bard kijkt bij zo’n vraag bijvoorbeeld naar meerdere blogs van mensen die piano én gitaar spelen en komt met een samengevat antwoord, zodat je snel begrip krijgt van het grote plaatje.

De nieuwe functionaliteiten worden naar verwachting nog deze maand uitgerold naar Google Zoeken.

Ook interessant

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...