Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Muziek

Drummer Krezip vervangt Larry Mullen bij U2

Drummer Bram van den Berg neemt dit najaar de drumstokjes over van U2’s Larry Mullen tijdens een concertreeks in Las Vegas. Bij de aankondiging van de concerten maakte U2 ook bekend dat Larry Mullen niet in staat zal zijn achter zijn drumkit plaats te nemen, en dat hij vervangen wordt door Krezip-drummer Bram van den Berg.

Herstellende van operatie

Mullen herstelt van een operatie die nodig is om te kunnen blijven spelen, zo vertelde hij in november aan The Washington Post. Waaraan hij precies geopereerd is (of wordt) is onbekend. De verwijzing naar ‘kunnen blijven spelen’ zou bij een drummer kunnen wijzen op carpaaltunnelsyndroom (CTS, ook wel carpale-tunnelsyndroom). Van Mullen is bekend dat hij al lange tijd last heeft van een peesontsteking, daarnaast is hij in 1995 al eens geopereerd vanwege rugproblemen die hij opliep tijdens de Joshua Tree-tour.

Van Krezip naar (tijdelijk) U2

Bram van den Berg drumt sinds 2004 bij Krezip, waar hij de plek van Thijs Romeijn heeft ingenomen. Daarvoor speelde hij in de band One In A Million, en verder drumde Van den Berg bij onder andere VanVelzen, Janne Schra en Drive Like Maria. Bij de bekendmaking van de concertreeks in Las Vegas en de (tijdelijke) vervanging van Larry Mullen door Bram van den Berg omschreven de leden van U2 Van den Berg als “A force in his own right”.

Stabiele samenstelling

De Ierse band U2 bestaat sinds de oprichting in 1976 uit een stabiele samenstelling. Naast Mullen zijn gitarist The Edge, zanger Bono en bassist Adam Clayton altijd lid gebleven van de band. Alleen tijdens een optreden in 1978 moest Mullen verstek laten gaan vanwege een gebroken voet, Clayton moest in 1993 een keer vervangen worden vanwege ziekte.

Achtung Baby

De concerten in Las Vegas vinden plaats ter gelegenheid van de opening van de MSG Sphere in Las Vegas en staan in het teken van het album ‘Achtung Baby’. Er zijn nog geen exacte datums bekend, die worden later dit jaar bekendgemaakt. Wie kaarten wil kopen kan zich alvast aanmelden bij Ticketmaster. Dit voorjaar staan er al enkele concerten gepland in New York, die in het teken zullen staan van het nieuwe album ‘Songs Of Surrender’*.

Foto: still uit YouTubevideo

*Affiliate link: wij krijgen een kleine vergoeding als jij iets aanschaft na het klikken op deze link. Zo kunnen wij de kosten voor Nieuwsbalie betalen en blijft ons nieuws gratis toegankelijk voor jou.

Ook interessant

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...