Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Entertainment

Door Nederlanders ontworpen club in Wuhan opent na jaren vertraging met Armin van Buuren

De door het Nederlandse Twofiftyk ontworpen club Forever in het Chinese Wuhan heeft na jarenlange vertraging vanwege de coronapandemie eindelijk zijn deuren geopend. Met het eerste optreden van Armin van Buuren zijn de lockdowns in het land definitief voorbij en staat de deur voor westerse artiesten en podium designers weer wagenwijd open.

Podia en shows voor artiesten en F1

Twofiftyk ontwerpt en bouwt over de hele wereldpodia en shows voor artiesten, met name in de hardcore-, dance- en techno-industrie. Het bureau ontwerpt onder meer de drone- en lichtshows voor het Electric Daisy Carnaval in Las Vegas, het grootste dancefestival van de VS, maar ook voor de Formule 1. Daarnaast ontwierp het (drone)shows voor artiesten als Björk en Davina Michelle. 

Club met capaciteit van 7000 bezoekers

Begin 2021 werd Twofiftyk door de eigenaren van Forever in Wuhan gevraagd een ontwerp voor de club te maken. Compleet met podium, decor, licht, geluid en videoschermen. De club is gevestigd in een voormalig winkelcentrum en is met een capaciteit van zo’n 7000 bezoekers vergelijkbaar met AFAS Live in Amsterdam. Het ontwerp en de bouw liepen door de coronapandemie – die in Wuhan begon – echter forse vertraging op.

Ook terwijl in de rest van de wereld alweer artiesten konden optreden en dancefestivals werden gehouden, waren er in China nog regelmatig lockdowns.

Armin van Buuren eerste westerse artiest

Afgelopen maand werd Forever eindelijk geopend. De eerste westerse artiest die er optrad was Armin van Buuren, medio mei. “Het was heel moeilijk om in coronatijd verder te bouwen”, vertelt Operations Manager Dennis de Klein van Twofiftyk. “Dit vanwege alle lockdowns in China. Die hebben veel roet in het eten gegooid.

Uiteindelijk hebben we de klus in januari afgerond en is de club eind april, begin mei geopend. Nu de lockdowns voorbij zijn en ook de Chinezen weer uitgaan, merken we dat de deur voor westerse artiesten en ontwerpbureaus zoals wij weer open staat.”

Kroonluchters, led-videoschermen, balkons en ballustrades

Twofiftyk richtte club Forever in met grote en kleine kroonluchters in de vorm van bloemblaadjes. Die kunnen op alle mogelijke manieren bewegen en alle kleuren krijgen. De led-videoschermen hebben ook die vorm. Verder bestaat het decor onder meer uit klassieke Italiaanse balkons en balustrades, maar in een moderne uitvoering.

Ook interessant

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...