Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Friesland

De Boer Dental opent deuren van nieuw bedrijfspand

De firma De Boer Dental uit Harkema heeft besloten om een groot nieuw bedrijfspand te laten bouwen. Vanuit dit bedrijfspand worden alle toekomstige bestellingen verzameld, verwerkt en verstuurd. Dat dit nieuwe bedrijfspand geopend wordt, komt niet uit de lucht vallen. Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft De Boer Dental namelijk een indrukwekkende groei doorgemaakt.

Groei buiten tandartswereld

Lange tijd was De Boer Dental actief als leverancier van producten voor tandartsen. Tandartspraktijken konden alle benodigde spullen bij De Boer Dental kopen en deden dit ook met enige regelmaat. Aangezien er een beperkt aantal tandartspraktijken in ons land is, leek er een einde aan de groei van de firma te zitten.

Totdat de coronapandemie zich langzaamaan ontvouwde over de gehele wereld. Thomas de Boer, oprichter van De Boer Dental, zag tijdig in dat deze pandemie ook nieuwe deuren zou openen. Hij besloot daarom om zich met zijn firma te richten op het inkopen van coronagerelateerde producten. “De coronapandemie kwam voor velen als een verrassing, inclusief voor mijzelf. Heel even heb ik gedacht aan de mogelijke negatieve gevolgen, maar ik besloot juist om snel de knop om te zetten. Ik besloot dat het een goed idee zou zijn om juist coronagerelateerde producten in te kopen”.

Mondkapjes en nitril handschoenen voor medische instellingen

In eerste instantie kocht De Boer Dental grote hoeveelheden mondkapjes en nitril handschoenen in. Zeker aan het begin van de pandemie was hier grote vraag naar, waardoor De Boer Dental al snel veel medische instellingen als klant kreeg. Door de tijd heen is het aanbod van De Boer Dental alsmaar verder uitgebreid. Men biedt nu ook allerlei verbruiksartikelen voor in de ziekenhuizen en medische instellingen aan.

De komst van een nieuw bedrijfspand was dan ook onvermijdelijk, aldus Thomas de Boer. “In de afgelopen periode lagen onze producten in vier verschillende loodsen. Als een bestelling enigszins ongelukkig uitpakte, moesten we langs alle vier de loodsen om de gehele bestelling te orderpicken. Dit kostte een hoop tijd en voorkwam dat we écht efficiënt konden werken. Met de komst van ons nieuwe bedrijfspand kunnen we juist wel efficiënt werken. Alle producten komen nu in één magazijn te liggen, waardoor we de bestellingen sneller kunnen verwerken”.

Diversiteit in aanbod: tot meubilair aan toe

Hier is volgens Thomas de Boer absolute noodzaak aan. Veel medische instellingen, zoals ziekenhuizen, zijn namelijk klant bij De Boer Dental gebleven. De belangrijkste reden hiervoor is te vinden in de diversiteit binnen het aanbod; van disposables als FFP2 maskers en corona-zelftesten tot compleet meubilair. De verwachting is dan ook dat de populariteit én groei in de komende jaren aan blijft houden.

Met de komst van het nieuwe bedrijfspand speelt De Boer Dental hier perfect op in. Het nieuwbouwpand is te vinden op Bolster 20 in Harkema.

Ook interessant

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Financieel

Degene die in 2021 meer dan €50.000 (€100.000 voor fiscaal partners; was in 2020 €30.692 en voor fiscaal partners €61.692) spaargeld of beleggingen in...

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...